Algemene tandheelkunde

Binnen de algemene tandheelkunde vallen alle essentiële behandelingen die bijdragen aan een gezond gebit. Hierbij horen onder andere periodieke controles, gebitsreiniging en het vullen van gaatjes. Door uw gebit regelmatig te laten controleren zorgen we samen voor een gezond gebit en kunnen tandproblemen verminderen of voorkomen worden.

Op zoek naar een tandarts voor het uitvoeren van een of meerdere tandheelkundige behandelingen?
Schrijf u nu in bij Mondzorg Lingewijk in Gorinchem.

Nieuwe patiënt bij Mondzorg Lingewijk Gorinchem

Om u als nieuwe patiënt in te schrijven, vult u eenvoudig het online inschrijfformulier in. U kunt hier eventueel ook nog bijzonderheden vermelden of vragen stellen met betrekking tot de conditie van uw gebit.

Algemene tandheelkundige behandelingen

Wanneer u bij ons binnenkomt als nieuwe patiënt zal er een mondonderzoek plaatsvinden. Deze legt de basis voor opvolgende behandelingen die essentieel zijn om een gezond en esthetisch mooi gebit te bereiken.

Bij Mondzorg Lingewijk in Gorinchem hebben wij een groot palet aan behandelingen. Een deel van deze behandelingen zijn preventief en dus bedoeld om de gezondheid van uw gebit te waarborgen. Andere behandelingen hebben als doel uw gebit te herstellen en verdere klachten te voorkomen. Hieronder een aantal omschrijvingen van diverse behandelingen.

Periodieke controle

Tijdens de periodieke controle kijkt de tandarts of uw gebit nog in goede conditie is. Eventueel maakt de tandarts röntgenfoto’s om gaatjes of andere tandheelkundige problemen vast te stellen. De periodieke controle vindt over het algemeen een keer per half jaar plaats.

Mondhygiëne en controle van tandvlees

Tijdens de periodieke controle kijkt de tandarts eveneens naar de conditie van uw tandvlees. Mondhygiëne is een onderdeel van de algemene tandheelkunde, omdat uit de gezondheid van uw tandvlees blijkt hoe de status van de rest van uw gebit is. Indien noodzakelijk verwijst de tandarts u voor verdere behandeling door naar de mondhygiënist.

Restauratieve Tandheelkunde

Houdt zich bezig met het herstel van gebitselementen aangedaan door bij voorbeeld cariës(Vullen van gaatjes). Maar ook het maken van facings valt onder restauratieve tandheelkunde. Tevens het maken van kronen en bruggen. Bij Mondzorg Lingewijk kunt u voor al deze behandelingen terecht.

Wortelkanaalbehandeling

De wortel van uw tand of kies kan ontstoken raken. In dat geval is een wortelkanaalbehandeling noodzakelijk om de ontsteking te verwijderen. Ook voor een wortelkanaalbehandeling wordt een aparte afspraak gemaakt. Het aantal afspraken is afhankelijk van de te verrichten handelingen.

Tarieven

Na het uitvoeren van het mondonderzoek stelt Mondzorg Lingewijk een persoonlijk behandelplan op. In dit behandelplan worden de benodigde behandelingen meengenomen en in overleg met u (eventueel periodiek) ingepland. Zo weet u precies waar u aan toe bent.

De tarieven die Mondzorg Lingewijk in rekening brengt, zijn overeenkomstig met de door de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) jaarlijks vastgestelde tarieven.

Voor kinderen tot 18 jaar vallen de kosten voor de meeste behandelingen onder de vergoeding van de basisverzekering. Bent u ouder dan 18 jaar, dan vallen de kosten van een behandeling eventueel onder de aanvullende tandartsverzekering als u deze heeft afgesloten.

Als u de kosten van een behandeling gaat declareren, controleer dan even bij de zorgverzekering welke behandelingen worden vergoed. De kosten kunnen eventueel volledig of gedeeltelijk worden vergoed. De voorwaarden en de hoogte van de vergoedingen zijn per zorgverzekeraar verschillend.

Neem contact op met Mondzorg Lingewijk Gorinchem

Bent u een nieuwe patiënt en wilt u zich inschrijven bij Mondzorg Lingewijk in Gorinchem? Schrijf u dan direct in via ons inschrijfformulier.

Bij Mondzorg Lingewijk staat een professioneel en betrokken team van tandartsen, mondhygiënisten en preventie/tandartsassistenten voor u klaar. U vult eenvoudig het online inschrijfformulier in met uw persoonlijke gegevens.

Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op voor een kennismakingsgesprek of een eerste afspraak. Wilt u liever telefonisch inschrijven of een afspraak maken? Neem dan contact met ons op via 0183 623 130.

Contactgegevens

Mondzorg Lingewijk
Arkelse Onderweg 61
4206 AG Gorinchem

T: 0183 623 130
E: info@mondzorglingewijk.nl

Openingstijden

Maandag: 12:00 tot 20:00*
Dinsdag: 09:00 tot 14:00
(van 09:00 – 16:00 telefonisch bereikbaar)
Woensdag: 09:00 tot 17:00
Donderdag: 11:00 tot 20:00*
Vrijdag: 09:00 tot 13:00

* Tot 17:00 telefonisch bereikbaar voor spoedklachten. Tussen 17:00 en 20:00 kunt u ons spoednummer bellen 0623645416

Stel een vraag

    Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google
    Privacybeleid en Servicevoorwaarden zijn van toepassing.