Gebitsreiniging Gorinchem

Wilt u zeker zijn van een schoon en gezond gebit? Laat dan ieder half jaar uw gebit reinigen door de mondhygiënisten bij Mondzorg Lingewijk in Gorinchem. Hoewel tandenpoetsen en flossen de meeste resten en bacteriën verwijderen, blijven er toch restjes achter. Met een grondige gebitsreiniging door onze ervaren mondhygiënist voorkomt u dat bacteriën zich nestelen in uw mond met nare ontstekingen en gaatjes tot gevolg. Uw gebit voorzien van een professionele reiniging? Maak dan een afspraak bij Mondzorg Lingewijk door te bellen naar 0183 623 130 of stuur een mail naar info@mondzorglingewijk.nl.

 • Gebitsreiniging door professionals
 • Pijnloze behandeling
 • Praktijk met ruime openingstijden

Nog geen patiënt bij onze praktijk? Schrijf u dan direct in.

Waarom is gebitsreiniging zo belangrijk?

Uw gebit regelmatig laten reinigen, is van groot belang om gaatjes (cariës) en vervelende tandvleesaandoeningen te voorkomen. Deze nare aandoeningen zijn te bestrijden door uw tanden en het omliggende weefsel vrij te houden van tandplak, een kleverige laag bacteriën die zich door de dag heen op uw tanden vormt. De miljoenen bacteriën waaruit tandplak bestaat, kunnen namelijk leiden tot irritaties in het tandvlees.

Gevolgen van een niet gereinigd gebit

Het niet reinigen van uw gebit kan leiden tot irritaties in het tandvlees. Het is daarom belangrijk dat u in het geval van een irritatie langsgaat bij de tandarts. Als u dit niet doet, kan de irritatie zorgen voor gingivitis, ofwel rood en gezwollen tandvlees. Gingivitis kan zonder behandeling overgaan in parodontitis. Bij deze ernstigere vorm van tandvleesontsteking ontstaan er ruimtes tussen de tanden waar bacteriën, die bekend staan als parodontale pathogenen, zich nestelen. De binnengedrongen pathogenen kunnen uiteindelijk leiden tot ergere ontstekingen en beschadigingen aan uw tandvlees en tanden. Door uw tanden minimaal tweemaal per dag te poetsen voorkomt u deze en nog veel meer andere vervelende gebit- en tandvleesproblemen. Toch bereikt u met uw tandenborstel of flosdraadje niet alle plekken in uw mond. Met een gebitsreiniging bij Mondzorg Lingewijk komen we hier wel en weet u zeker dat uw gebit gezond en schoon blijft.

Wat houdt een gebitsreiniging in?

Een gebitsreiniging is een preventieve behandeling die uw gebit in optimale gezondheid houdt. Bij Mondzorg Lingewijk duurt dit gemiddeld zo’n 30 minuten tot een uur. Tijdens de behandeling voert onze mondhygiënist het volgende uit:

 1. Mondonderzoek
  Onze mondhygiënist begint met een controle van uw tandvlees op ontstekingen, tandbederf en andere problemen.
 1. Scalen
  Als er sprake is van tandsteen (calculus) op uw tanden, verwijdert onze mondhygiënist dit met speciale apparatuur. Tandsteen is een harde aanslag op de tanden die ontstaat door een ophoping van tandplak.
 1. Verwijderen van tandplak
  Met behulp van handinstrumenten en een polijstmachine voert onze mondhygiënist een grondige verwijdering van het tandplak op de tanden uit.
 1. Polijsten
  Na het weghalen van het tandsteen en tandplak polijst onze mondhygiënist uw tanden met een polijstpasta. Deze pasta verwijdert overgebleven vlekken en tandplak en zorgt voor een glad tandoppervlak.
 1. Laatste controle
  Aan het einde van de behandeling voert onze mondhygiënist nog een laatste controle uit om zeker te zijn dat uw gebit in orde is. Hierna plant u gemakkelijk uw volgende afspraak in.

Kosten van een gebitsreiniging

De kosten voor een gebitsreiniging worden per jaar bepaald en gelden bij iedere tandarts. Voor een overzicht van de kosten verwijzen we u naar onze tarievenpagina. De code waaronder gebitsreiniging valt is M03.

Vergoeding vanuit de verzekering

Voor verzekerden jonger dan 18 jaar zijn de kosten van een gebitsreiniging gedekt vanuit de basisverzekering. Voor volwassen geldt dit niet. Als volwassene dient u voor een vergoeding van deze behandeling een aanvullende tandverzekering af te sluiten bij uw verzekeraar.

Gebitsreiniging bij Mondzorg Lingewijk in Gorinchem

Voorkom vervelende ontstekingen, gaatjes en andere gebitsproblemen met een professionele gebitsreiniging bij Mondzorg Lingewijk in Gorinchem. Maak vandaag nog een afspraak en geniet nog vele jaren van een gezond en stralend gebit.

Veelgestelde vragen aan de mondhygiënist

Doet een gebitsreiniging pijn?

Nee, het reinigen van uw gebit is een geheel pijnloze behandeling.

Wat kan ik zelf doen om mijn gebit gezond te houden?

Het is belangrijk tweemaal per dag uw tanden te poetsen en na het eten achtergebleven etensresten te verwijderen met bijvoorbeeld een flosdraadje.

Contact opnemen met Mondzorg Lingewijk Gorinchem

Heeft u nog vragen over de gebitsreiniging? Neem dan via de onderstaande buttons contact met ons op. We beantwoorden graag al uw vragen en helpen bij het maken van een afspraak.