Een stralend gebit met een
onzichtbare beugel

Wenst u graag verzorgde stralende tanden die netjes op een rij staan? Dan is een onzichtbare beugel een geschikte oplossing. De gedachte aan een traditionele, vaste slotjesbeugel weerhoudt vaak de keuze voor een beugel. Bij Mondzorg Lingewijk hebben we daar een passend alternatief voor, namelijk de onzichtbare beugel van SureSmile. Dit is een onopvallende beugel en wordt gedragen in de vorm van een doorzichtig bitje. Hierdoor krijgt u een stralend rechte glimlach, zonder metalen slotjes.

Wanneer is het dragen van een beugel aanbevolen?

Kinderen kunnen vanaf tien/twaalf jaar een beugel dragen. Dit is het moment dat het melkgebit volledig vervangen is door een volwassen gebit.

Een beugel kan worden toegepast om de stand van het gebit te corrigeren. Meestal komt dit voort uit schoonheidsovertuiging. Het kan ook zijn dat het dragen van een beugel noodzakelijk is. Dit is meestal het geval wanneer de tanden bijvoorbeeld scheef in de kaak staan of wanneer er sprake is van een overbeet. In deze gevallen is het dragen van een beugel essentieel en niet enkel voor een mooier uiterlijk.

Niet iedereen heeft aan het begin van zijn tienerjaren het advies gekregen een beugel te dragen. Het komt vrij vaak voor dat volwassenen op latere leeftijd alsnog een beugel willen. Het kan zijn dat een beugel in de jongere jaren niet nodig was, maar dat het gebit op den duur scheef is gaan groeien. Het is niet zo fraai om op latere leeftijd met een metalen slotjesbeugel te lopen. Daarom is de onzichtbare beugel van Suresmile dé oplossing voor een beugel bij volwassenen.

Wat biedt een onzichtbare beugel?

Een onzichtbare beugel heeft dezelfde werking als een traditionele slotjesbeugel. Uw tanden worden namelijk recht in uw kaak gezet. Het verschil tussen een vaste slotjesbeugel, uitneembare plaatjesbeugel en de beugel van SureSmile is dat de onzichtbare beugel zijn naam eer aan doet: het valt niet op dat je een beugel draagt.

Bij Mondzorg Lingewijk werken we met de onzichtbare beugels van SureSmile. De beugel is een doorzichtig bitje, dit wordt ook wel de aligner genoemd. Deze aligner wordt op maat voor u gemaakt. U plaatst deze over de tanden.

De voordelen van een onzichtbare beugel

Behalve dat de onzichtbare beugel bijna niet opvalt, heeft de SureSmile nog een aantal voordelen. Het proces van het rechtzetten van de tanden gaat heel geleidelijk, doordat u elke periode nieuwe op maat gemaakte bitjes ontvangt. De bitjes kunt u eenvoudig uit uw mond halen om te eten of drinken. Het materiaal waar de bitjes van zijn gemaakt zijn erg licht van gewicht. Bovendien heeft u met deze onzichtbare beugel geen metalen slotjes, draden en keramieken bestanddelen in uw mond, die wondjes kunnen veroorzaken.

De aanmeting van deze beugel gebeurt met behulp van geavanceerde lasertechnieken. Het bekende happen om een op maat gemaakte mal van uw gebit te maken, is dus niet meer van toepassing.

De behandeling en het resultaat

De onzichtbare beugel wordt voor u op maat gemaakt. U krijgt tijdens de behandelperiode een set van een aantal onzichtbare beugels. Afhankelijk van de stand van uw gebit kan het rechtzetten enkele werken of enkele dagen duren. Komt u voor een onzichtbare beugel naar Mondzorg Lingewijk, dan stellen wij een persoonlijk behandelplan voor u op.

Om de twee weken worden de kapjes in ieder geval vervangen. Zo blijft de vorm van de beugel nauwkeurig aansluiten bij de ontwikkeling van de stand van uw tanden. De controle op het verloop vindt een keer per maand plaats.

Gebitsverzorging met de onzichtbare SureSmile beugel

De onzichtbare beugel is eenvoudig uitneembaar. U doet dus op ieder gewenst moment de beugel uit, bijvoorbeeld tijdens het eten en drinken. Hiermee voorkomt u dat er etensresten onnodig tussen de beugel en uw tanden komen te zitten. Ook tijdens het tandenpoetsen legt u de beugel eventueel aan de kant, maar vergeet niet de beugel zelf ook te reinigen en te poetsen.

De kosten van een onzichtbare beugel

Het totale kostenplaatje voor de onzichtbare beugel is afhankelijk van uw situatie. Op basis van uw persoonlijke behandelingsplan kunnen wij een opgave van de kosten doen. Bij uw zorgverzekeraar kunt u navragen of er sprake is van een vergoeding op basis van een aanvullende verzekering.

Onzichtbare beugel Gorinchem

U kunt voor uw onzichtbare beugel terecht bij Mondzorg Lingewijk.

Contactgegevens

Mondzorg Lingewijk
Arkelse Onderweg 61
4206 AG Gorinchem

T: 0183 623 130
E: info@mondzorglingewijk.nl

Openingstijden

Maandag: 12:00 tot 20:00
Dinsdag: 09:00 tot 14:00*
Woensdag: 09:00 tot 17:00
Donderdag: 11:00 tot 20:00
Vrijdag: 09:00 tot 13:00

* vanaf 09:00-16:00 telefonisch bereikbaar

Stel een vraag

    Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google
    Privacybeleid en Servicevoorwaarden zijn van toepassing.