Vullingen

Wanneer een deel van de tand of kies verloren is gegaan, bijvoorbeeld door een ongeluk of door tandbederf, kunnen we dit herstellen door middel van vullingen. Met een vulling kunnen we de holte in uw tand of kies netjes afsluiten en voorkomen dat er bacteriën binnendringen die het probleem verergeren. Heeft u uw tand of kies gebroken of heeft u last van een gaatje? Maak dan een afspraak bij Mondzorg Lingewijk. Onze tandartsen vullen uw tand of kies op een snelle, pijnloze en professionele wijze. Bij ons profiteert u van de volgende voordelen:

 • Gaatje in tand of kies laten vullen door ervaren tandartsen
 • Geen wachtlijsten: u wordt snel geholpen
 • Pijnloze ervaring
 • Ruime openingstijden: kom wanneer het u uitkomt

Voor meer informatie over vullingen kunt u gerust contact met ons opnemen.

Neem contact op
Bel: 0183 623 130

Contactgegevens

Mondzorg Lingewijk
Arkelse Onderweg 61
4206 AG Gorinchem

T: 0183 623 130
E: info@mondzorglingewijk.nl

Openingstijden

Maandag:12:30 – 20:00 uur
Dinsdag:10:00 – 17:00 uur
Woensdag:09:00 – 17:00 uur
Donderdag:12:30 – 20:00 uur
Vrijdag:09:00 – 13:00 uur
Zaterdag:Gesloten
Zondag:Gesloten

Wanneer heeft u een vulling nodig?

Wanneer u last heeft van tandbederf, oftewel een gaatje in uw tand of kies, of als uw tand of kies is afgebroken, kan de beschadiging hersteld worden met een vulling. Met een vulling kunnen we de vorm en functie van een tand of kies herstellen. Zo zorgen we ervoor dat u weer goed kunt kauwen, voorkomen we verdere pijnklachten en zorgen we ervoor dat u weer vrijuit kunt lachen. Ook wanneer u last heeft van teruggetrokken tandhalzen kan de tandarts de tandhalzen bedekken met een vulling. Op deze manier heeft u geen last meer van gevoeligheid.

De behandeling

Voordat de tandarts begint met het vullen, bespreekt hij eerst de behandeling met u. De tandarts legt uit hoe de behandeling in zijn werk zal gaan. Ook is er genoeg ruimte voor vragen. Wanneer alles duidelijk is, kunnen we starten met de behandeling. Het vullen van een gaatje gebeurt in enkele stappen:

 1. Plaatselijke verdoving

  Allereerst vraagt de tandarts of u een plaatselijke verdoving wilt. Zo ja, dan verdooft hij uw mond door middel van een injectie. Kiest u niet voor een plaatselijke verdoving, dan kan het zijn dat u tijdens de behandeling lichte pijn of ongemak ervaart.

 2. Boren

  De tandarts boort het tandbederf weg met een speciaal boortje. Heeft u al een vulling in de desbetreffende tand of kies? Dan boort de tandarts die weg.

 3. Droogleggen

  Wanneer alle tandbederf is verwijderd, maakt de tandarts uw tand of kies droog. Dit noemen we droogleggen. Zo voorkomen we dat het te vullen gedeelte nat wordt en het vulmateriaal niet goed aan de tand hecht.

 4. Vullen

  We vullen de tand of kies met een vulmateriaal en een speciale lijm. Het vulmateriaal brengen we in meerdere laagjes aan. Tussendoor harden we dit uit met een blauwe lamp.

 5. Afwerken

  De tandarts werkt de vulling af met een boortje.

Na de behandeling

Na de behandeling kan uw tand of kies gevoelig zijn. De gevoeligheid zal na een paar weken volledig over zijn. Heeft u klachten na de behandeling? Dan kunt u gerust contact met ons opnemen. We zullen uw gebit controleren.

Kosten gaatje vullen

De kosten van het vullen van een gaatje zijn afhankelijk van het vulmateriaal dat gebruikt wordt en de grootte van de vulling. Bent u benieuwd naar de specifieke kosten? Vraag de tandarts dan om de behandelopties en de kostenbegroting.

Op onze pagina tarieven vindt u bovendien een overzicht van alle vastgelegde tarieven voor tandheelkundige behandelingen.

Vergoeding gaatje vullen

Het vullen van een gaatje wordt voor volwassenen niet vergoed vanuit de basisverzekering. Of u in aanmerking komt voor een (gedeeltelijke) vergoeding, is afhankelijk van uw tandartsverzekering. Laat u hierover informeren door uw zorgverzekeraar.

Contact opnemen met Mondzorg Lingewijk

Heeft u vragen over het plaatsen van een vulling? Neem gerust contact met ons op. We helpen u graag bij uw vragen en bij het inplannen van een afspraak.

Neem contact op
Bel: 0183 623 130

Veelgestelde vragen vullingen

Hoelang duurt het vullen van een gaatje?

Het duurt ongeveer 30 minuten om één gaatje te vullen. Dit is inclusief de uitleg van de tandarts vooraf. Wanneer er meerdere tanden of kiezen gevuld moeten worden binnen één sessie, duurt het ongeveer 20 minuten om een tand of kies te vullen.

Welke vulmaterialen worden er gebruikt voor vullingen?

Het meest voorkomende materiaal dat gebruikt wordt voor vullingen is composiet. Composiet is een tandkleurige, witte vulling. Omdat we composiet precies kunnen aansluiten op de kleur van uw tanden, kunnen we ervoor zorgen dat de vulling vrijwel niet te zien is. Composiet biedt meer mogelijkheden dan het vullen van gaatjes in de tanden of kiezen. Met dit materiaal kunnen we namelijk tanden opnieuw opbouwen, bijvoorbeeld na een ongeluk. Ook kunnen we verkleuringen van tanden en kiezen herstellen, zodat u weer een stralend, wit gebit krijgt. Andere witte vulmaterialen zijn componeer en glasionomeercement.

Een vulmateriaal dat steeds minder vaak voorkomt, is amalgaam. Dit materiaal is zilverkleurig en zeer slijtvast.

Doet het vullen van een gaatje pijn?

Doorgaans doet het vullen van een gaatje geen pijn. Wanneer u graag een pijnloze behandeling wilt, kunt u kiezen voor een plaatselijke verdoving voorafgaand aan de behandeling. Kiest u niet voor een plaatselijke verdoving, dan kunt u af en toe lichte pijn of ongemak ervaren.