Esthetische tandheelkunde Gorinchem

Een stralend witte lach voor iedereen. Daar zet het ervaren team van Mondzorg Lingewijk zich elke dag voor in. We creëren een mooier gebit in één pijnloze behandeling. Samen met u bespreken we uw wensen en klachten en stellen we meteen een behandelplan op om uw gebit esthetisch te optimaliseren.

Mondzorg Lingewijk biedt u vele voordelen:

 • U wordt snel behandeld: er is geen wachtlijst
 • Ruime openingstijden: maandag tot en donderdag tot 21:00 uur open
 • Een mooier gebit in één pijnvrije behandeling
 • Specialistische mondzorg: ervaren tandheelkundig team

Bij Mondzorg Lingewijk te Gorinchem maakt u direct online of telefonisch een afspraak:

Esthetische tandheelkunde behandelingen

Met esthetische of cosmetische tandheelkunde verfraaien we uw gebit door bijvoorbeeld de reparatie van beschadigingen, het bleken van tanden of het sluiten van spleetjes. Vroeger zorgden tandartsen enkel voor het vullen van gaatjes en daarmee het voorkomen van pijn. Sinds de jaren 80 heeft de tandarts steeds meer aandacht voor esthetische verbeteringen, zoals het vervangen van grijze vullingen voor witte en standscorrecties met behulp van witte vullingen. Ook het sluiten van spleetjes of het gebruik van composiet facings maakt een gebit veel mooier. Het bleken van tanden en kiezen kan een oplossing zijn bij gevlekte of verkleurde tanden. Bij Mondzorg Lingewijk in Gorinchem bieden wij de volgende toepassingen van esthetische tandheelkunde aan:

Witte vullingen (tandkleurig)

Heeft u grijze vullingen die opvallen in uw mond? Of heeft u last van uw grijze amalgaam vullingen? Wij vervangen deze vullingen door witte vullingen van composiet. Als u een gaatje heeft, vullen we deze ook op met een van onze vullingen.

Composiet vullingen (witte vullingen)

Composietvullingen gebruiken we het meest. Composiet bestaat uit kunsthars en zorgt voor een relatief sterke vulling. Composietvullingen hebben enkele voordelen. De vullingen zijn tandkleurig en vallen dus niet op in uw mond, zoals grijze amalgaamvullingen. Daarnaast brengen ze geen gezondheidsrisico’s met zich mee.

Waarom kiezen voor een witte vulling?

 • De voornaamste reden waarom mensen kiezen voor witte vullingen is dat ze niet opvallen in de mond, omdat de kleur gelijk is aan de tanden.
 • Ze vormen geen gezondheidsrisico’s. In oude amalgaamvullingen zit kwik, dit kan in uw lichaam terechtkomen en gezondheidsklachten veroorzaken.
 • Composietvullingen verminderen de kans op gaatjes.
 • Door het tijdig vervangen van een grijze vulling voorkomen we breuken. Een breuk in de knobbels kan erg vervelend zijn. Vaak is de kies dan alleen te redden met een kroon.

Hoelang gaan witte vullingen mee?

Een witte vulling gaat jarenlang mee. Na verloop van tijd kunnen witte vullingen verkleuren. Dit gebeurt voornamelijk bij mensen die veel roken of vaak koffie en thee drinken. De tandarts kan deze verkleuring verhelpen door uw vullingen te polijsten of nieuwe lagen aan te brengen. Ook is het altijd mogelijk om witte vullingen te vervangen.

Tanden bleken: het witter maken van tanden

Verkleuringen van het gebit verhelpen we door de tanden te bleken. Tanden bleken is een eenvoudige procedure die u zelf thuis op een veilige manier kunt uitvoeren. U komt eerst bij ons langs voor het maken van een afdruk van uw gebit. Met deze afdruk maken we een zogenaamde bleeklepel. Deze afdruk van uw gebit is dus uniek en op maat gemaakt. U krijgt van ons de bleeklepel en een pakket met bleekgel mee naar huis. Thuis vult u de bleeklepel met onze vertrouwde, professionele bleekgel. Hiervoor krijgt u in de praktijk een duidelijke instructie. Tussentijds komt u op controle langs bij onze praktijk in Gorinchem om het resultaat te monitoren.

 “Ik ben erg fijn geholpen! Ik kreeg vooraf een duidelijke uitleg van hoe het bleken van mijn tanden in zijn werk ging. Het bleken was makkelijk en ik ben erg blij met het resultaat!”– Marga uit Gorinchem

Facings

Om uw gebit te verfraaien kunt u kiezen voor facings. Een facing is een tandkleurig laagje van composiet dat we aanbrengen op de tanden. Deze beschermlaag corrigeert uw tanden of knapt ze op. Facings gebruiken we om een afgebroken stuk tand te vervangen of om een spleet tussen tanden op te vullen, maar ook om oneffenheden te maskeren.

Tarieven esthetische tandheelkunde

De tarieven voor esthetische tandheelkunde verschillen per behandeling. Neem contact op met onze praktijk voor de actuele prijzen.

Contact Mondzorg Lingewijk Gorinchem

Wilt u een afspraak maken voor het vervangen van een vulling, het bleken van uw tanden, het opvullen van een spleet tussen uw tanden of een andere esthetische ingreep? Neem dan contact op met onze praktijk. We helpen u graag verder.

Contactgegevens

Mondzorg Lingewijk
Arkelse Onderweg 61
4206 AG Gorinchem

T: 0183 623 130
E: info@mondzorglingewijk.nl

Openingstijden

Maandag: 12:00 tot 20:00*
Dinsdag: 09:00 tot 14:00**
Woensdag: 09:00 tot 17:00
Donderdag: 12:00 tot 20:00*
Vrijdag: 09:00 tot 13:00

* vanaf 10:00 telefonisch bereikbaar
** vanaf 09:00-16:00 telefonisch bereikbaar

Stel een vraag

  Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google
  Privacybeleid en Servicevoorwaarden zijn van toepassing.