Klikgebit Gorinchem

Een klikgebit is een kunstgebit dat zit vastgeklikt op implantaten. Dit zijn kunstwortels die worden vastgezet in de kaak, waardoor het klikgebit zeer stevig vastzit. Een klikgebit is een goede oplossing wanneer u (een deel van) uw tanden mist. Bij Mondzorg Lingewijk zijn wij gespecialiseerd in het plaatsen van klikgebitten.

 • Specialist in klikgebitten
 • Geen wachtlijst: direct een afspraak
 • Moderne en ruime praktijk in Gorinchem
 • Gratis parkeren voor de deur
 • Zorgovereenkomst met zorgverzekering VGZ
 • Ook behandelingen in de avond

Wilt u meer informatie over het klikgebit of twijfelt u over de keuze tussen een kunstgebit en een klikgebit? Neem dan gerust contact met ons op door te bellen naar 0183 623 130 of stuur een e-mail naar info@mondzorglingewijk.nl.

De voordelen van een klikgebit

Een klikgebit heeft veel voordelen ten opzichte van een kunstgebit:

 • Geen last van drukplekjes
 • De kaak slinkt niet: goed passend gebit
 • Verhemelte blijft vrij: betere smaak
 • U kunt gemakkelijk eten
 • Het gebit zit goed vast

Uiteraard zijn er ook een aantal nadelen aan een klikgebit. Het belangrijkste nadeel is dat een klikgebit wordt geplaatst door middel van een poliklinische operatie. Dit is een vrij zware ingreep waarbij ook complicaties kunnen optreden. De kans op complicaties is zeer klein, maar wel groter dan bij een gewoon kunstgebit, waarvoor geen operatie nodig is. Daarnaast is het van belang dat u uw klikgebit heel goed schoonhoudt, omdat de implantaten gevoelig zijn voor ontstekingen. Dit betekent ook dat u meerdere keren per jaar een bezoekje moet brengen aan de mondhygiënist en tandarts. Dit is niet nodig wanneer u een kunstgebit heeft.

Wanneer een klikgebit?

Er zijn verschillende redenen om voor een klikgebit te kiezen. Een veelvoorkomende reden is een slinkende kaak. Wanneer we ouder worden, slinken bepaalde botten in het gezicht, waaronder de kaak. Wanneer de kaak smaller wordt, kan een kunstgebit los gaan zitten. In dit geval is een klikgebit de perfecte oplossing, omdat uw kaak door de implantaten niet verder slinkt. Wanneer is een klikgebit nog meer de juiste oplossing voor u?

 • U heeft helemaal geen eigen tanden meer
 • Uw kaak heeft een afwijkende vorm, waardoor een kunstgebit niet mogelijk is
 • U wilt zich zeker voelen en niet bang hoeven zijn dat uw gebit loslaat
 • U vindt het belangrijk om uw smaak volledig te behouden

Twijfelt u of een klikgebit de beste oplossing voor u is? Neem dan gerust contact met ons op voor persoonlijk advies.

De behandeling

De behandeling bestaat uit een aantal fasen. Het zal enkele weken duren voordat de gehele behandeling is afgerond en u kunt genieten van uw nieuwe gebit.

Consult in Gorinchem

Als u heeft gekozen voor een klikgebit, maken we eerst röntgenfoto’s van uw gebit om te bepalen of uw kaken geschikt zijn voor een klikgebit. Dit gebeurt tijdens een uitgebreid consult, waarin we ook uw wensen bespreken.

Plaatsen van de implantaten

Het plaatsen van de implantaten doen we onder lokale verdoving. In sommige gevallen kiezen we, in overleg met u, voor een totale narcose.

Herstel van de kaak

Nadat de implantaten zijn geplaatst, duurt het enkele weken totdat de implantaten vastgegroeid zijn in het kaakbot. In de herstelperiode van uw kaak draagt u uw eigen prothese en zorgen wij ervoor dat er in de tussentijd een nieuwe prothese wordt gemaakt.

Plaatsen van het klikgebit

Wanneer de implantaten goed zijn vastgegroeid in het kaakbot, is het tijd om het klikgebit te plaatsen. Eerst wordt er een suprastructuur gemaakt die op de implantaten geplaatst wordt. Dit is een constructie waarop de protheses geklikt worden. Als de suprastructuur is geplaatst, kunnen we de prothese op de implantaten klikken en is uw klikgebit compleet.

Kosten klikgebit

Hoe hoog de kosten voor een klikgebit voor u zijn, hangt af van de staat van uw gebit. We kijken bijvoorbeeld naar het aantal tanden dat u nog heeft, het aantal implantaten dat nodig is en het volume van het kaakbot. Bekijk onze tarievenpagina voor de actuele tarieven. Wanneer u de exacte prijs wilt weten, kunt u een afspraak maken voor een consult.

Klikgebit vergoeding

In bepaalde situaties is het mogelijk dat uw klikgebit wordt vergoed door uw zorgverzekeraar. Dit is bijvoorbeeld wanneer u helemaal geen tanden meer heeft, of wanneer uw kaak ernstig geslonken is waardoor u niet in aanmerking komt voor een kunstgebit. Voor meer informatie kunt u het beste contact opnemen met uw zorgverzekeraar.

Contactgegevens

Mondzorg Lingewijk
Arkelse Onderweg 61
4206 AG Gorinchem

T: 0183 623 130
E: info@mondzorglingewijk.nl

Neem contact op

Openingstijden

Maandag: 12:00 tot 20:00*
Dinsdag: 10:00 tot 17:00*
Woensdag: 09:00 tot 17:00
Donderdag: 12:00 tot 20:00*
Vrijdag: 09:00 tot 13:00
Zaterdag: Gesloten
Zondag: Gesloten

Bel: 0183 623 130

Stel een vraag

  Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google
  Privacybeleid en Servicevoorwaarden zijn van toepassing.