Wanneer u bij ons uw klikgebit laat maken, betalen wij u uw eigen bijdrage.

Klikgebit Gorinchem

Een klikgebit is een kunstgebit dat wordt vastgeklikt op een aantal implantaten. Dit zijn kunstwortels die vastzitten in de kaak, waardoor de prothese ook zeer stevig vastzit. Een klikgebit is een goede oplossing als u (een deel van) uw tanden mist. Bij Mondzorg Lingewijk zijn we gespecialiseerd in het plaatsen van klikgebitten.

 • Specialist in klikgebitten
 • Geen wachtlijst: direct een afspraak
 • Moderne en ruime praktijk in Gorinchem
 • Gratis parkeren voor de deur
 • Ook behandelingen in de avond

Wilt u meer informatie over het klikgebit of twijfelt u over de keuze tussen een kunstgebit en een klikgebit? Neem dan gerust contact met ons op door te bellen naar 0183 623 130 of stuur een e-mail naar info@mondzorglingewijk.nl.

De voordelen van een klikgebit

Een klikgebit heeft veel voordelen ten opzichte van een kunstgebit:

 • Geen last van drukplekken
 • De kaak slinkt niet: goed passend gebit
 • Verhemelte blijft vrij: betere smaak
 • U kunt gemakkelijk eten
 • Het gebit zit goed vast

Nadelen van een klikgebit

Uiteraard hangen er ook een aantal nadelen aan een klikgebit. Het belangrijkste nadeel is dat een klikgebit wordt geplaatst door middel van een poliklinische operatie. Dit is een vrij zware ingreep waarbij in sommige gevallen complicaties kunnen optreden. De kans op complicaties is zeer klein, maar wel groter dan bij een gewoon kunstgebit, waarvoor geen operatie nodig is.

Bovendien is het van belang dat u uw klikgebit heel goed schoon houdt, omdat de implantaten gevoelig zijn voor ontstekingen. Dit is ook de reden dat we u meerdere keren per jaar uitnodigen om een bezoekje te brengen aan onze mondhygiënist en tandarts. Dit is minder vaak nodig als u een kunstgebit heeft.

Wanneer een klikgebit?

Er zijn verschillende redenen om voor een klikgebit te kiezen. Een veelvoorkomende reden is een slinkende kaak. Wanneer we ouder worden, slinken bepaalde botten in het gezicht, waaronder de kaak. Als de kaak smaller wordt, kan een kunstgebit los gaan zitten. In dit geval is een klikgebit de perfecte oplossing, omdat uw kaak door de implantaten niet verder slinkt. Een klikgebit kan de juiste oplossing zijn als u:

 • Helemaal geen eigen tanden meer heeft
 • Een afwijkende kaakvorm heeft, waardoor een kunstgebit niet mogelijk is
 • Zich zekerder wilt voelen zonder bang te hoeven zijn dat uw gebit loslaat
 • Het belangrijk vindt om uw smaak volledig te behouden

Twijfelt u of een klikgebit de beste oplossing voor u is? Neem dan gerust contact met ons op voor persoonlijk advies.

“Ik ben altijd goed behandeld bij Mondzorg Lingewijk. Qua tandarts in de buurt van Gorinchem zeker de beste. ”
– Remy Overkempe uit Gorinchem

Een klikgebit behandeling in Gorinchem

De behandeling van een klikgebit bestaat uit een aantal fasen. Het zal enkele weken duren voordat de gehele behandeling is afgerond en u kunt genieten van uw nieuwe gebit.

1.      Consult in Gorinchem

Als u heeft gekozen voor een klikgebit, maken we eerst röntgenfoto’s van uw gebit om te bepalen of uw kaken geschikt zijn voor een klikgebit. Dit gebeurt tijdens een uitgebreid consult bij onze praktijk in Gorinchem, waar we natuurlijk ook uw wensen bespreken.

2.      Plaatsen van de implantaten

Het plaatsen van de implantaten doen we onder plaatselijke verdoving. In sommige gevallen kiezen we, in overleg met u, voor een totale narcose.

Implantaten van een klikgebit

3.      Herstel van de kaak

Nadat de implantaten zijn geplaatst, duurt het enkele weken totdat ze vastgegroeid zijn in het kaakbot. In de herstelperiode van uw kaak draagt u uw eigen prothese. In de tussentijd wordt uw nieuwe prothese gemaakt.

4.      Plaatsen van het klikgebit

Zodra de implantaten goed zijn vastgegroeid in het kaakbot, is het tijd om het klikgebit te plaatsen. Eerst maken we een suprastructuur, die op de implantaten geplaatst wordt. Dit is een constructie waarop de protheses geklikt worden. Als de suprastructuur is geplaatst, klikken we de prothese op de implantaten en is uw klikgebit compleet.

Kosten klikgebit

Hoe hoog de kosten voor een klikgebit voor u zijn, hangt af van de staat van uw gebit. We kijken bijvoorbeeld naar het aantal tanden dat u nog heeft, het aantal implantaten dat nodig is en het volume van het kaakbot. Bekijk onze tarievenpagina voor de actuele tarieven. Als u de exacte prijs wilt weten, kunt u een afspraak maken voor een consult.

Klikgebit vergoeding

In bepaalde situaties is het mogelijk dat uw klikgebit wordt vergoed door uw zorgverzekeraar. Bijvoorbeeld als u helemaal geen tanden meer heeft of als uw kaak ernstig geslonken is, waardoor u niet in aanmerking komt voor een kunstgebit. Voor meer informatie kunt u het beste contact opnemen met uw zorgverzekeraar.

De meestgestelde vragen over een klikgebit

Heeft u nog vragen over een klikgebit of wilt u meer informatie over het proces erna? U vindt de antwoorden op de meestgestelde vragen hieronder. Mocht u een andere vraag hebben, dan kunt u natuurlijk contact met ons opnemen.

Hoe kan ik een klikgebit uitnemen?

Een klikgebit zit vast op implantaten met een klikbevestiging (drukknoppen of steg). Hierdoor kunt u uw gebit uitnemen door het simpelweg los te klikken. Een klikgebit kan niet zomaar losraken als u praat, lacht, eet of beweegt. U dient dit dus handmatig te doen.

Hoelang zit ik zonder tanden bij een klikgebit?

U krijgt na het plaatsen van de implantaten voor zes tot twaalf weken een noodgebit. Zo hoeft u in de herstelperiode niet zonder tanden te zitten.

Hoe ziet een klikgebit eruit?

Een klikgebit is een soort kunstgebit dat u vast kunt klikken op implantaten. Deze implantaten maken we vast in uw gebit door middel van een chirurgische ingreep. Het klikgebit zelf heeft bevestigingspunten waarmee u hem op uw onder- of bovenkaak kunt bevestigen en uitnemen. De kiezen en tanden van het gebit zien er natuurlijk uit en zijn mooi wit van kleur. Omdat u het klikgebit kunt vastzetten, voelt het alsof het uw eigen gebit is.

Hoe vaak moet ik een klikgebit schoonmaken?

Net als bij een normaal gebit dient u een klikgebit dagelijks schoon te maken. Gebruik hiervoor een tandenborstel met tandpasta om goed bij alle uiteinden te komen. Vergeet de drukknoppen niet te poetsen, ook deze dienen dagelijks schoongemaakt te worden.

Is een klikgebit magnetisch?

De klikgebitten die we plaatsen bij Mondzorg Lingewijk in Gorinchem bevestigen we op implantaten. Ze hebben speciale drukknoppen waarmee u het gebit kunt vastzetten. Er bestaan wel klikgebitten met magneten, maar dit is minder sterk.

Is een klikgebit pijnlijk?

Tijdens de chirurgische behandeling geven we u een plaatselijke verdoving. In enkele gevallen brengen we u geheel onder narcose. Van de behandeling zelf voelt u dus niets. Na de behandeling kunt u wel wat pijn ervaren, zeker omdat u moet wennen aan de implantaten. U kunt hiervoor een pijnstiller innemen. Merkt u dat de pijn heviger wordt of dat u nabloedingen krijgt?

Is een klikgebit voor iedereen geschikt?

Niet elk gebit is hetzelfde en daarom is een klikgebit ook niet voor iedereen de beste oplossing. Zijn uw tanden en kiezen toe aan vervanging en twijfelt u over wat de beste stap is? Kom langs bij onze praktijk in Gorinchem voor een consultgesprek.

Wie plaatst het klikgebit?

Onze tandartsen zijn gespecialiseerd in het plaatsen van klikgebitten. We voeren de behandelingen zelf uit bij onze praktijk in Gorinchem. De tandarts geeft u een lokale verdoving of brengt u onder narcose voor het plaatsen van de implantaten. Het maken van een passend klikgebit gebeurt in een tandheelkundig laboratorium. Zodra het gebit af is komt u weer bij ons langs en laten we u zien hoe u hem gemakkelijk in- en uitdoet.

Op welke leeftijd kan ik een klikgebit krijgen?

Uw kaakbot dient volledig volgroeid te zijn voor het uitvoeren van deze behandeling. Meestal is dit rond uw 18e levensjaar.

Mag ik slapen met een klikgebit?

Nee, dat is beter van niet. Als u uw gebit uitdoet voor het slapen, dan blijft hij niet alleen beter schoon, maar blijft de functionaliteit het beste behouden.

Welke soorten klikgebit zijn er?

Er zijn verschillende soorten klikgebitten, bijvoorbeeld een klikgebit op drukknoppen of een stegverbinding. Daarnaast bestaan er klikgebitten met een magnetisch kliksysteem.

Plan een afspraak in bij Mondzorg Lingewijk in Gorinchem

Bent u benieuwd of een klikgebit voor u een passende oplossing is? Neem dan contact met ons op zodat we een consult met u kunnen inplannen. Bent u nog geen patiënt bij Mondzorg Lingewijk in Gorinchem? Dan kunt u zich online inschrijven via onze website.

Contactgegevens

Mondzorg Lingewijk
Arkelse Onderweg 61
4206 AG Gorinchem

T: 0183 623 130
E: info@mondzorglingewijk.nl

Openingstijden

Maandag: 12:00 tot 20:00*
Dinsdag: 09:00 tot 14:00
(van 09:00 – 16:00 telefonisch bereikbaar)
Woensdag: 09:00 tot 17:00
Donderdag: 11:00 tot 20:00*
Vrijdag: 09:00 tot 13:00

* Tot 17:00 telefonisch bereikbaar voor spoedklachten. Tussen 17:00 en 20:00 kunt u ons spoednummer bellen 0623645416

Heeft u een vraag?

  Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google
  Privacybeleid en Servicevoorwaarden zijn van toepassing.