Tanden bleken Gorinchem

Bij Mondzorg Lingewijk is het mogelijk om uw tanden te bleken. We voorzien u van de beste voor- en nazorg voor het bleken van uw gebit. We nemen ruim de tijd voor iedere afspraak, zodat u volledig geïnformeerd bent over de behandeling. Zo kunt u onder professionele begeleiding thuis zelf uw tanden bleken. Neem telefonisch contact met ons op om een afspraak te maken.

 • Geen wachtlijst
 • Tanden bleken voor maar € 250,- (inclusief bleekmiddel)
 • Thuis uw tanden bleken
 • Direct resultaat

Inschrijven BEL: 0183 623 130

Tanden bleken bij Mondzorg Lingewijk

De methode die we gebruiken voor het bleken van uw tanden noemen we het thuisbleken. We maken met een gipsafdruk van uw gebit een perfect passende bleeklepel van transparante kunststof. Hoe we de bleeklepel maken, ziet u in bijgaande video.

De blauwe substantie op het gipsen gebit zorgt ervoor dat er voldoende ruimte in de bleeklepel overblijft voor de gel. Hierdoor voorkomen we dat uw tandvlees gaat irriteren. U krijgt een duidelijke instructie van ons mee over hoe u de bleeklepel moet gebruiken. Nadat u de bleeklepel met professionele bleekgel vult, plaatst u de bleeklepel op uw gebit om uw tanden te bleken. Dit alles doet u gemakkelijk thuis.

Tanden bleken kosten

Het bleken van uw tanden bij onze tandartspraktijk in Gorinchem gebeurt niet alleen snel, maar ook duurzaam. U hoeft namelijk maar eenmalig een bleeklepel te laten maken. De kosten hiervan zijn € 250,- (inclusief bleekmiddel). Lees meer over onze tarieven. Als uw bleekgel op is, kunt u een nieuwe tube aanschaffen. Extra bleekgel kost slechts € 15,- per spuitje.

Afspraak maken

“Mijn droom was altijd al om eens mijn tanden te bleken. Ik wist niet dat het zo makkelijk was. Mijn tanden zijn écht wit geworden. Bedankt, tandarts De Vaan! ”
– Nadia uit Gorinchem

Zo voorkomt u verkleuring van uw tanden

Het glazuur van uw tanden en kiezen wordt aangetast door verschillende soorten voeding en dranken, maar ook door roken bijvoorbeeld. Probeer deze voedingsmiddelen – evenals sigaretten – zo veel mogelijk te vermijden:

 • Koffie
 • Thee
 • Frisdrank
 • Rode wijn
 • Vruchtensappen
 • Sigaretten

Veelgestelde vragen over tanden bleken

Meer weten over het witter maken van uw tanden? Bekijk de veelgestelde vragen hieronder voor het antwoord op uw vraag. Bij andere vragen kunt u contact opnemen met onze praktijk in Gorinchem via 0183 – 623 130 of door een mail te sturen naar info@mondzorglingewijk.nl.

Is het veilig om tanden te bleken?

Waterstofperoxide bleekt de verkleuring van uw tanden en zorgt tijdelijk voor uitdroging en gevoeligheid van uw tanden. Hierdoor wordt het glazuur voor een korte periode minder doorzichtig. Zodra uw tanden in contact komen met speeksel, herstelt het glazuur. Er is uit onderzoek gebleken dat er geen definitieve nadelen aan het bleken van uw tanden zitten.

Hoelang is het resultaat zichtbaar?

Nadat uw tanden zijn gebleekt wordt over het algemeen na 6 tot 12 maanden uw oude kleur weer zichtbaar. Uw tanden witter maken is voor ons geen probleem, maar het is aan u om het beste resultaat te behouden. Drink en eet dus zo min mogelijk koffie, frisdrank en zure fruitsoorten. Zo geniet u langer van witte tanden.  Vullingen, kronen en bruggen bleken overigens niet mee.

Wat mag ik niet eten na een behandeling?

De eerste 2 uur na uw behandeling adviseren we om helemaal niets te eten of te drinken, behalve water. Ook roken raden we de eerste 3 uur (en in het algemeen) af. Om het beste resultaat te krijgen vermijdt u de eerste 48 uur voedsel en dranken die een sterke voedingskleur hebben. Denk bijvoorbeeld aan tomatensaus, rode wijn, koffie en rode bieten.

Hoe krijg ik witte tanden?

Natuurlijk is goed uw tanden poetsen het allerbelangrijkste. Daarnaast helpt het enorm als u stopt met roken en minder koffie of rode wijn drinkt. Ook een bezoekje aan de tandarts of mondhygiënist kan helpen, doe dit minstens twee keer per jaar. Blijven verkleuringen zichtbaar in uw gebit, dan is tanden bleken altijd nog een tijdelijke oplossing.

Wat is de beste tandpasta voor witte tanden?

Over het algemeen maken tandpasta’s uw tanden niet écht witter, omdat er geen waterstofperoxide in zit. De tanden worden dus op een optische manier witter gemaakt, puur door het verwijderen van vuil door de kleine schurende deeltjes. Elke tandpasta maakt gebruik van andere ingrediënten, zoals perliet of fluoride.

Kan ik mijn tanden zelf bleken?

Dat kan zeker! Bij Mondzorg Lingewijk in Gorinchem leggen we u graag uit hoe dit werkt. Voor uw eerste bleekbehandeling maken we een gipsafdruk van uw gebit, waarna u zelf uw tanden kunt bleken. Natuurlijk krijgt u vooraf een duidelijke instructie mee naar huis. Indien u na die tijd nog vragen heeft over tanden bleken, kunt u ons altijd bellen.

Mondzorg Lingewijk Gorinchem

Vragen over tanden bleken? We zijn tijdens onze openingstijden telefonisch bereikbaar. Kijk ook eens bij onze andere behandelingen waarmee we u van dienst kunnen zijn. Bent u nieuw bij onze tandartspraktijk? U kunt zich online inschrijven of langskomen bij onze praktijk in Gorinchem.

Openingstijden

Maandag: 12:00 tot 20:00*
Dinsdag: 09:00 tot 14:00
(van 09:00 – 16:00 telefonisch bereikbaar)
Woensdag: 09:00 tot 17:00
Donderdag: 11:00 tot 20:00*
Vrijdag: 09:00 tot 13:00

* Tot 17:00 telefonisch bereikbaar voor spoedklachten. Tussen 17:00 en 20:00 kunt u ons spoednummer bellen 0623645416

Contactgegevens:

Mondzorg Lingewijk
Arkelse Onderweg 61
4206 AG Gorinchem
T: 0183 – 623 130
E: info@mondzorglingewijk.nl

Stel een vraag

  Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google
  Privacybeleid en Servicevoorwaarden zijn van toepassing.