Mondhygiënist Gorinchem

Voor een optimale mondgezondheid is een schoon en fris gebit essentieel. Bezoek daarom regelmatig de mondhygiënist in Gorinchem voor een gebitsreiniging en andere preventieve tandheelkunde. De mondhygiënist checkt uw gebit en tandvlees, geeft voorlichting over mondverzorging en verwijdert tandsteen. Hiermee voorkomt u problemen aan uw gebit of tandvlees.

 • Ervaren mondhygiënisten, tandartsen en preventieassistenten
 • Géén wachtlijst: altijd snel geholpen
 • Pijnloze behandeling
 • Afspraken ook ’s avonds mogelijk

Wilt u graag een afspraak maken bij de mondhygiënist of bent u nog geen patiënt bij onze praktijk? Schrijf u eenvoudig in of neem contact met ons op via de onderstaande knoppen. We doen er alles aan om uw gebit weer te laten stralen!

Wanneer naar de mondhygiënist?

De behandelingen door de mondhygiënist vallen onder de preventieve mondzorg, daarom is het aan te raden om met regelmaat een afspraak te maken en niet pas als u klachten ervaart. Zo voorkomt u problemen aan uw gebit en tandvlees. Als u last heeft van bloedend tandvlees of gevoelige tanden, dan stelt de mondhygiënist een plan op om verdere problemen te voorkomen. Bij de volgende klachten is het sowieso slim om een afspraak te maken: tandsteen, slechte adem, terugkerende cariës (gaatjes) en losse tanden of kiezen. Maar ook bij pijnlijk, rood, gezwollen, bloedend of teruggetrokken tandvlees kan je terecht bij onze mondhygiënist.

Een afspraak bij de mondhygiënist

U hoeft niet altijd zelf een afspraak bij de mondhygiënist te maken. Wanneer u langskomt voor de periodieke controle bij de tandarts, kan hij u doorverwijzen of een afspraak inplannen bij de mondhygiënist. In sommige gevallen kan de afspraak gecombineerd worden met uw tandartsafspraak, zodat u niet nog eens hoeft langs te komen.

Behandelingen door de mondhygiënist

De mondhygiënist voert voornamelijk preventieve behandelingen uit, zoals gebitsreiniging, het geven van advies over mondverzorging, het verwijderen van tandsteen en het sealen van kiezen. Ook kan de mondhygiënist in opdracht van de tandarts bijvoorbeeld gaatjes vullen.

Voor de volgende behandelingen kunt u terecht bij de mondhygiënist van Mondzorg Lingewijk in Gorinchem:

 • Voorlichting over tandvleesaandoeningen
 • Advies over mondverzorging
 • Het verwijderen van aanslag, tandplak en tandsteen
 • Het sealen van kiezen
 • Het polijsten van vullingen
 • Fluoridebehandelingen
 • Andere behandelingen in overleg met de tandarts

Het verwijderen van tandsteen

Een van de meest voorkomende behandelingen door de mondhygiënist is het verwijderen van tandsteen. Tandsteen ontstaat doordat tandplak op uw gebit oxideert. U herkent het aan de donkere aanslag die u niet zelf weg kunt poetsen. Het is belangrijk om tandsteen of tandplak op tijd te laten verwijderen, omdat er anders een grote kans is op gaatjes (cariës).

Kosten mondhygiënist Gorinchem

Er bestaat niet één vast tarief voor een afspraak bij de mondhygiënist, omdat het vaak om een combinatie van behandelingen gaat die per situatie verschilt. Ook de tijd die de behandeling in beslag neemt, speelt mee bij het berekenen van de kosten.

In de onderstaande tabel leest u de tarieven van 2021 af van behandelingen die de mondhygiënist uitvoert. Deze tarieven worden jaarlijks vastgesteld door de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa).

Code Behandeling Kosten
M03 Gebitsreiniging, per 5 minuten € 13,52
M40 Fluoridebehandeling € 15,07
T021 Grondig reinigen wortel, complex € 32,56
T022 Grondig reinigen wortel, standaard € 24,12
T042 Consult parodontale nazorg € 91,64
T043 Uitgebreid consult parodontale nazorg € 121,79
T044 Complex consult parodontale nazorg € 162,19

Voor een volledig overzicht met de tarieven van alle tandheelkundige behandelingen kunt u een kijkje nemen op onze tarievenpagina.

Vergoeding door uw zorgverzekeraar

Tandheelkundige behandelingen, waaronder die bij de mondhygiënist, worden niet vergoed vanuit de basisverzekering. Hiervoor heeft u een aanvullende tandartsverzekering nodig. Kinderen tot 18 jaar oud zijn vanuit de basisverzekering vergoed voor hun tandartskosten. Voor actuele informatie over uw dekking kunt u het beste contact opnemen met uw zorgverzekeraar.

Veelgestelde vragen aan de mondhygiënist

Bekijk hieronder de veelgestelde vragen aan onze mondhygiënist. Staat uw vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op.

Wat doet een mondhygiënist?

De mondhygiënist voert behandelingen uit en geeft voorlichting ter voorkoming van tandvlees- en gebitsproblemen. Ook voor het polijsten van uw gebit en het verwijderen van tandsteen kunt u terecht bij de mondhygiënist.

Doet een behandeling bij de mondhygiënist pijn?

Hoewel het geluid van de apparaten misschien wat naar in de oren klinkt, doet een behandeling bij de mondhygiënist over het algemeen geen pijn. In sommige gevallen is een verdoving nodig, hiervan kunt u een klein prikje voelen.

Heb ik een verwijzing nodig voor de mondhygiënist?

Nee, u kunt zelf een afspraak maken of door uw tandarts verwezen worden naar de mondhygiënist.

Wat kost een behandeling bij de mondhygiënist?

Er is geen standaardtarief voor de mondhygiënist. Elke behandeling bestaat uit verschillende handelingen en ook de duur van de behandeling speelt mee bij het bepalen van de kosten. Bekijk onze tarievenpagina voor een overzicht van de kosten die de NZa heeft vastgesteld.

Krijg ik mijn behandeling vergoed?

Als u een aanvullende tandartsverzekering heeft, worden de kosten van een behandeling bij de mondhygiënist mogelijk vergoed. Neem contact op met uw zorgverzekeraar om hier zeker van te zijn. Kinderen tot 18 jaar oud krijgen hun tandartskosten standaard vergoed.

Mondzorg Lingewijk: uw mondhygiënist in Gorinchem

Voor een behandeling bij de mondhygiënist kunt u terecht bij Mondzorg Lingewijk in Gorinchem. U vindt onze praktijk aan de Arkelse Onderweg 61 (routebeschrijving). We hebben ruime openingstijden, zodat er altijd wel een moment is dat u uitkomt voor een afspraak.

Wilt u een afspraak maken of heeft u vragen aan de mondhygiënist? Bekijk hieronder onze veelgestelde vragen of neem gerust contact met ons op. We helpen u graag!

Contactgegevens

Mondzorg Lingewijk
Arkelse Onderweg 61
4206 AG Gorinchem

T: 0183 623 130
E: info@mondzorglingewijk.nl

Openingstijden

Maandag: 12:00 tot 20:00
Dinsdag: 09:00 tot 14:00*
Woensdag: 09:00 tot 17:00
Donderdag: 11:00 tot 20:00
Vrijdag: 09:00 tot 13:00

* vanaf 09:00-16:00 telefonisch bereikbaar

Stel een vraag

  Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google
  Privacybeleid en Servicevoorwaarden zijn van toepassing.