Implantaten Gorinchem

Indien u één of meerdere tanden of kiezen mist, kan een implantaat een mooie oplossing zijn. Met de implantaten van Mondzorg Lingewijk in Gorinchem krijgt u weer een stralend gebit. Kom langs in onze tandartspraktijk en ontdek wat we voor u kunnen betekenen. De voordelen van Mondzorg Lingewijk:

  • Allround en ervaren tandartsen
  • Moderne tandheelkundige apparatuur
  • 5 jaar garantie op implantaten

Wat is een implantaat?

Een implantaat is een kunstwortel die in de kaak wordt geplaatst en het fundament vormt voor een vervangende tand of kies. De meeste implantaten zien eruit als een soort schroefje en zijn gemaakt van titanium. Dit is een lichaamsvriendelijk materiaal waaraan het kaakbot zich gemakkelijk hecht. Op zo’n implantaat plaatsen we vervolgens een kroon, brug, of klikgebit. Deze behandeling wordt ook wel implanteren genoemd.

Een implantaat is in veel gevallen de ideale oplossing als u gebitselementen mist. Een tand implantaat vervangt een natuurlijke tand en een kies implantaat valt in voor een missende kies. Zowel voor, tijdens als na de behandeling kunt u rekenen op excellente zorg van onze ervaren tandartsen.

Implantaten plaatsen Gorinchem

Om een implantaat te kunnen plaatsen is er voldoende kaakbot nodig en is het van belang dat uw tandvlees gezond is. Uw tandarts zal analyseren of implanteren ook bij u kan. Hierna zal een gesprek over een mogelijk behandelplan met u volgen, waarin u uiteraard al uw vragen kunt stellen. U ontvangt vooraf een kostenoverzicht. Bekijk onze YouTube video om te zien hoe een implantaat behandeling precies verloopt. Zo weet u ook direct hoe onze tandartspraktijk in Gorinchem eruitziet.

Hoe de implantaat behandeling verloopt

We leggen u graag uit hoe het hele proces werkt en wat hierin de stappen zijn. De behandeling is vrijwel volledig pijnloos.

  1. De Analyse – De tandarts bespreekt uw wensen en de mogelijkheden.
  2. Implantaten plaatsen – We geven u een lokale verdoving en plaatsen daarna de implantaten in uw kaakbot.
  3. De herstelperiode – Voordat we verder kunnen, heeft u een rustperiode nodig waarin uw lichaam de ingreep kan verwerken. Gemiddeld duurt het 6 weken voordat het implantaat is vastgegroeid in uw kaakbot. In deze inhelingsperiode krijgt u een tijdelijke prothese.
  4. De prothese plaatsen –Na de herstelperiode mag de prothese geplaatst worden. Dit kan een kroon, brug of klikgebit zijn.
  5. Implantaten nazorg – Na enkele maanden bekijken we het herstel van uw gebit tijdens een controleafspraak.

Implantaten kosten en vergoeding

De kosten van implantaten kunnen zeker in het begin wat hoger uitvallen, maar op de lange termijn is het zeker een slimme investering. Voordat we uw behandeling starten, ontvangt u van ons een behandelplan met prijsopgave. Zo weet u exact wat u de komende periode te wachten staat. Bekijk voor de kosten onze actuele tarieven die jaarlijks worden vastgesteld door de Nederlandse Zorgautoriteit.

Na uw bezoek ontvangt u de factuur via Infomedics. De basisverzekering biedt een beperkte vergoeding voor het plaatsen van implantaten. Informeer bij uw zorgverzekering of de kosten voor uw implantaat worden vergoed.

5 jaar garantie op uw implantaten

Tandartspraktijk Mondzorg Lingewijk biedt u 5 jaar garantie op implantaten. Ook kroon en brugwerk valt onder de garantietermijn van 5 jaar. In onderstaande tabel vindt u binnen welke termijn u recht heeft op een vergoeding. Meer weten over deze termijnen? Lees hier meer over onze garantie.

Garantietermijn Percentage vergoeding
Binnen een jaar 100%
1 tot 2 jaar 80%
2 tot 3 jaar 60%
3 tot 4 jaar 40%
4 tot 5 jaar 20%
Na 5 jaar De garantie is vervallen

Veelgestelde vragen

Meer weten over implantaten? Hieronder vindt u de meest gestelde vragen met bijbehorende antwoorden. Staat uw vraag er niet tussen of is uw vraag niet volledig beantwoord? Neem dan contact op met Mondzorg Lingewijk voor meer informatie.

Wat kost een implantaat?

De kosten van een implantaat kunnen erg verschillen en zijn volledig afhankelijk van uw gebit. Voor een implantologie behandeling rekenen we kosten voor onder andere de volgende onderdelen: röntgenfoto’s, onderzoek, analyse, behandelplan, chirurgische ingreep en de implantaten zelf. Neem contact met ons op voor een indicatie van de kosten.

Doet een implantaat behandeling pijn?

Nee, u wordt tijdens de behandeling verdoofd, waardoor u er vrijwel niets van voelt. Na de operatie kan uw kaak wat onwennig voelen. De verdoving duurt gemiddeld twee tot vier uur en is daarna uitgewerkt. Eventuele napijn is goed te verhelpen met een pijnstiller.

Wanneer een implantaat nemen?

Indien u tanden of kiezen mist, vormen implantaten een oplossing. Het verlies van uw tanden kan genetisch bepaald zijn of te maken hebben met een aantal factoren, zoals ouderdom, roken, een valpartij, suikerziekte of parodontitis.

Mag ik eten of drinken na de behandeling?

Ja dat mag, maar we raden u wel aan om de eerste 10 dagen zacht voedsel te eten. Denk aan smoothies, yoghurt of pasta. Het is namelijk belangrijk dat u uw kaak na de ingreep voldoende rust geeft om goed te herstellen. Te warme dranken of voedsel raden we af.

Mag ik roken met implantaten?

Helaas ervaren rokers drie keer zo vaak complicaties als niet-rokers na een implantologie behandeling. Een sigaret roken hindert het genezingsproces van uw wond. We adviseren u dan ook sterk om te stoppen of in ieder geval de eerste vier weken na de ingreep niet te roken. Een tip is om al voor de behandeling te stoppen, zodat u hier alvast aan kunt wennen.

Maak een afspraak voor implantaten in Gorinchem

Vraag Mondzorg Lingewijk naar de mogelijkheden voor het plaatsen van implantaten. We informeren u graag over onze implantaten. Plan een eerste afspraak in met onze specialisten of meld u aan als nieuwe patiënt bij Mondzorg Lingewijk in Gorinchem.

Ervaart u acute pijn in uw gebit? Neem dan contact met ons op voor een spoedtandartsafspraak. Is er sprake van een spoedgeval buiten onze openingstijden? Dan kunt u terecht bij de tandartsenspoeddienst in het Antonius Ziekenhuis in Nieuwegein. U kunt hen bereiken via 0900-8602.

Adresgegevens Mondzorg Lingewijk

Mondzorg Lingewijk
Arkelse Onderweg 61
4206 AG Gorinchem

T: 0183 623 130
E: info@mondzorglingewijk.nl

Openingstijden

Maandag: 12:00 tot 20:00*
Dinsdag: 09:00 tot 14:00
(van 09:00 – 16:00 telefonisch bereikbaar)
Woensdag: 09:00 tot 17:00
Donderdag: 11:00 tot 20:00*
Vrijdag: 09:00 tot 13:00

* Tot 17:00 telefonisch bereikbaar.