Prothetische tandheelkunde

Prothetische tandheelkunde, of tandprothetiek, houdt zich bezig met het functieherstel van tanden en kiezen. Mondzorg Lingewijk in Gorinchem is gespecialiseerd in prothetische tandheelkunde. Neem contact met ons op en ontdek wat wij voor u kunnen betekenen.

Mondzorg Lingewijk in Gorinchem biedt u:

  • Wij hebben geen wachtlijst: u wordt snel behandeld
  • Aandacht voor uw gebit: ruime tijd voor behandelingen
Bel: 0183 623 130

Partiële of volledige gebitsprothese

Afhankelijk van de staat van uw gebit kunt u kiezen voor een partiële gebitsprothese of een volledige gebitsprothese. Wanneer u een aantal tanden en kiezen mist is een gedeeltelijke prothese vaak voldoende.

Partiële gebitsprothese

Wanneer u een aantal tanden of kiezen mist, en een kroon of brug niet mogelijk is, kunt u kiezen voor een gedeeltelijke prothese. Er zijn twee soorten gedeeltelijke protheses waaruit u kunt kiezen: een plaatje of een frame. In tegenstelling tot bruggen, kronen en implantaten, zit een gedeeltelijke prothese niet vast in de mond. U moet deze dagelijks uit de mond halen om te reinigen.

Frameprothese

Een frameprothese bestaat uit een metalen basis waarop de tanden of kiezen geplaatst zijn. Met haakjes om de eigen tanden of kiezen blijft het frame op zijn plaats.

Volledige gebitsprothese

Wanneer u vrijwel al uw tanden of kiezen mist, biedt een volledige gebitsprothese wellicht uitkomst. Dit kan een kunstgebit of een klikgebit zijn.

Klikgebit

Een klikgebit is een prothese die wordt vastgezet op implantaten. Deze kunstwortels worden in de kaak geplaatst waardoor het klikgebit zeer stevig vastzit. Bij het ontbreken van uw tanden is een klikgebit een sterke en permanente oplossing.

Kunstgebit (volledige gebitsprothese)

Een kunstgebit zit los in de mond en kan uitgenomen worden. Wanneer u een kunstgebit heeft, slinkt uw kaak na verloop van tijd en kan het gebit los komen te zitten. U moet uw kunstgebit daarom regelmatig laten controleren en om de vijf tot acht jaar laten vervangen. Daarnaast is het van belang dat u uw kunstgebit na iedere maaltijd goed reinigt.

De verschillende protheses worden in samenwerking met tandtechnisch laboratorium van Toorn Tandtechniek in Kerk-Avezaath gemaakt. Indien nodig komt de technicus bij ons in de praktijk om samen met u naar uw prothese te kijken.

Heeft u vragen over de mogelijkheden van gebitsprotheses of wilt u een afspraak maken voor het plaatsen van een gedeeltelijke of volledige gebitsprothese? Bel ons dan via 0183 623 130 of vul het contactformulier in.

Neem contact op
Bel: 0183 623 130